Momir Ilić (©Reuters)
Momir Ilić (©Reuters)

Kriza srpskog Vesprema: Odlični Nenadić i Cupara malo protiv danske gol-mašine; desetkovani PSŽ slavio u Zagrebu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.02.23. | 21:28

EHF Liga šampiona: Prvi poraz mađarskog vicešampiona na svom terenu ove sezone. Danski Gudme pobedio tim Momira Ilića sa 37:36. Sveci pred više od 7.000 gledalaca dobili u hrvatskoj prestonici sa 33:30 iako bez braće Karabatića, Prandija, Kristopansa, Sipžaka... Ubedljiv poraz Kukićevog Dinama u Portu - 23:32

Kriza tima Momira Ilića. Zagreb je krajem godine naneo prvi poraz skupocenom Vespemu, a mađarski vicešampion je poklekao neočekivano prvi put ped svojim navijačima. Danski Gudme slavio je u gradiću blizu jezera Balaton sa 37:36 u neizvesnoj završnici u 11. kolu Grupe A Lige šampiona.

Presudio je gol levog beka Simona Pitlika u poslednjem minutu, jednog od najzaslužnijih za svetsko zlato Danske prošlog meseca u Stokholmu. Veći deo meča gosti su imali prednost. Domaćini su disali za vratom Skandinavcima, ali u finišu staloženiji su bili Danci i izvesno obezbedili plasman u nokaut fazu najjačeg klupskog takmičenja na tlu Starog kontinenta.

Izabrane vesti

Odličnu kod domaćina bili su srpski internacionalni. Vladimir Cupara je sakupio 10 odbrana, dok je Španac Rodrigo Korales bio indisponiran, imao je samo jednu intervenciju iz 13 pokušaja. Domaćina je gurao Petar Nenadić, najbolji strelac tima sa osam golova. Napušta bivši reprezentativac Srbije Vesprem na kraju sezone, ali je i dalje jedan od najboljih igrača tima. Pokazao je još jednom da su ga se olako rešili.

Pivotmen Orlova Dragan Pešmalbek je postigao tri gola, dok je vredan pomena u domaćem timu bio još samo Egipćanin Jehija Eldera sa pet pogodaka. U nastavku sezone, za nokaut fazu, Vesprem je dobio veliko pojačanje, Nedima Remilija koji je potpisao troipogodišnji ugovor. Francuski reprzentativac stiže iz poljskog Kjelece koji je poljuljan finansijskim problemima.

Sa po osam golova goste su do pobede vodili Jeri Tolbring i Emil Madsen, dok je Pitlik šest puta pogodio gol mađarskog giganta.

PSŽ je u Zagreb stigao desetkovan, bez braće Nikole i Luke Karabatića, Dainisa Kristopansa, Eloima Prandija i Kamila Sipžaka, ali je slavio u hrvatskoj prestonici sa 33:30. Konačno je zagrebačka Arena bila dobro popunjena, više od 7.000 gledalaca, ali tim Slavka Goluže nije mogao do iznenađenja.

18.45: (1,45) Kil (8,50) Kjelce (3,40)

Blistalo je špansko desno krilo Feran Sole sa 12 pogodaka. On je dan ranije produžio ugovor sa Svecima do juna 2024. godine. David Balager je postigao šest golova, a Dominik Mate i Luk Stejns po četiri. Andreas Palička je imao 13 intervencija za Parižane. Kod domaćina, ruski veteran Timur Dibirov je bio najbolji sa 10 golova, Luka Lovre Klarica je pogodio pet puta, a Zvonimir Srna četiri. Golmani Dino Slavić i Aljaž Panjtar su sakupili po pet odbrana. Srpski reprzentatiavac Stefan Dodić imao je nekoliko dobrih asistencija, a jednom je zatresao mrežu Paličke.

Francuski šampion je sve bliži jednom od prva dva mesta u grupi i direktnom plasmanu u četvrtfinale Lige šampiona.

Dinamo iz Bukurešta Lazara Kukića demoliran je u Portu – 23:32. To je prva pobeda Zmejeva ove sezone u evroeliti. Srpski reprezentativac je pogodio jednom mrežu portugalskog šampiona.

Skandinavci Džek Turin i Nikolaj Kristensen sa po sedam pogodaka su bili najbolji u redovima Porta, dok su Antonio Areja i Viktor Ituriza stali na četiri. Na golu je solidan bio makedonski reprezentativac Nikola Mitrevski sa 12 odbrana. Kod gostiju iz Bukurešta najefikasniji su bili Ukrajinac Andrij Akimenko i Ante Kuduz sa po šest golova. Golman Said Heidarirad je imao 11 uspešnih intervencija.

-------------

Mozzart Bet Superliga se konačno vratila, a zajedno sa njom i Prognozzer! Takmičenje u pogađanju tačnih rezultata ponovo je na snazi posle tromesečne pauze u nešto drugačijem ruhu. Opširnije OVDE.

-------------

LIGA ŠAMPIONA – 11. KOLO

GRUPA A

Sreda

Zagreb - PSŽ 30:33 (14:17)

Vesprem - Gudme 36:37 (21:19)

Porto - Dinamo Bukurešt 32:23 (14:13)

Četvrtak

20.45: (2,95) Visla Plock (8,50) Magdeburg (1,55)

GRUPA B)

Četvrtak

18.45: (1,40) Olborg (8,50) Seged (3,60)

18.45: (1,45) Kil (8,50) Kjelce (3,40)

20.45: (1,02) Barselona (23,0) Elverum (19,0)

20.45: (1,10) Nant (14,0) Celje (9,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

VespremEHF Liga šampionaRK ZagrebRK PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara